Cu ce te putem ajuta?
Combinatii de arome in deserturi
Posted by      01/10/2020 12:35:30     Sfaturi    0 Comments
Combinatii de arome in deserturi

Mai jos gasiti o lista cu cele mai frecvente folosite ingrediente, fructe sau condimente si afinitatile lor, insa sunt doar niste note dupa care sa va ghidati, nicidecum reguli sau limitari! Nu va fie teama sa experimentati si combinatii mai indraznete!

Migdalele -folosite intr-o multitudine de retete, incepand de la celebrii macarons si pana la blaturi de baza in cofetarie, migdalele, in forma lor naturala, au o aroma delicata, care se combina excelent cu mere, banane, cafea, miere, portocale, piersici ori ciocolata.

Merele - aceste fructe tomnatice cu gust dulce-acrisor fac pereche buna cu scortisoara, ghimbirul, cardamomul, miezul de nuca, anasonul stelat, zaharul brun ori melasa, citricele, alunele de padure, siropul de arta, miere, fructe uscata (merisoare, stafide), Chardonnay (vin alb) sau Pinot Noir (vin rosu). Perele intra in aceiasi categorie cu merele.

Bananele fac echipa buna cu: ciocolata, scortisoara, melasa, papaya, caramel, scortisoara, miere, limeta, ghimbir, miez de nuca, alune de padure, nuca de cocos, mango si alte fructe tropicale.

Ciocolata -  atat de des folosita, ciocolata merge cu aproape orice si face adesea combinatii surprinzatoare si delicioase cu ingrediente si arome la care nu te-ai fi gandit. Se combina bine cu: vanilia, scortisoara, ghimbirul, menta, fructe de padure, fisticul, fructe uscate, visinele, alunele de padure, miezul de nuca, citricele, lemongrass, nucsoara, semintele de fenicul, alunele, fructul pasiunii, vinul rosu, baconul si sarea (inclusiv bacon si pretzels), seminte si chili ori caramel.

Citricele (lamai, portocale, grapefruit) se combina bine cu: fructe de padure, migdale, cardamom, ciocolata, ghimbir miere, scortisoara, anason stelat, miere, cuisoare, levantica, piersici, fructe tropicale, mere, piper, cirese, prune, menta, busuioc, cimbru, brandy, seminte de mac, caramel.

Dovleacul se combina bine cu: rozmarin, scortisoara, nucsoara, cuisoare, cardamom, piper, ghimbir, chili, fructe precum merele, perele, citricele, stafidele sau merisoarele.

Cardamomul, al doilea cel mai scump condiment din lume, face casa buna cu: merele, perele, bananele, citricele, miezul de nuca, nuca de cocos, fructele tropicale, migdalele, scortisoara, fructele uscate precum stafide sau curmale, seminte de fenicul, anason stelat, caramel.

Caramelul se combina cu: fructe precum mere, pere, piersici, nectarine si citrice, cardamom, scortisoara, anason stelat, piper, ciocolata, cafea, sare, popcorn, unt de arahide, dovleac, ananas, migdale, alune de padure, miez de nuca, nuca de cocos, crema de branza.

Scortisoara se combina cu cardamom, ghimbir, nucsoara, cuisoare, citrice, mere, pere, morcov, dovleac, cartof dulce, cafea, piersici, morcov, castane.

Morcovul, desi un ingredient destul de neobisnuit pentru deserturi, face echipa buna cu: scortisoara, ghimbirul, nucsoara, miezul de nuca, nuca de cocos, ananasul si alte fructe tropicale, vanilia.

Nuca de cocos, fie proaspata, fie maruntita fin sau fulgi, poate fi combinata cu ciocolata, banana, nucile de orice fel, ghimbirul, fructele tropicale, scortisoara, citricele, menta, busuiocul, caramelul, caisele, ghimbirul, mierea.

Ghimbirul, fie sub forma de pudra sau proaspat ras, poate fi combina cu: migdale, scortisoara, anason stelat, banane, fructe de padure, nuci de orice fel, nuca de cocos, alune de padure, dovleac, stafide, cuisoare, nucsoare, tumeric, vanilie, merisoare, fenicul, pere, mere, ananas si alte fructe tropicale, fructul pasiunii, piersici sau nectarine, prune, struguri.

Alunele de padure pot fi combinare cu: mere, pere, banane, capsune, zmeura, caramel, ciocolata, portocale sau mandarine, prune, struguri, nucsoara, scortisoara.

Levantica poate fi combinata cu: ciocolata, lamaie, afine, zmeura, vanilie, cimbru, mango, ananas, iaurt.

Lemongrass face casa buna cu: ciresele, nuca de cocos, ghimbirul, fructele tropicale, vanilia, fructele de padure, capsunele.

Mango, dar si celelalte fructe tropicale, fac echipa buna cu: mere, banane, pere, zmeura, capsune, citrice, nuca de cocos, caramel, vanilie, scortisoara, ghimbir, anason stelat, menta.

Piersicele pot fi usor combinate cu scortisoara, ghimbir, lamaie, lime, nucsoara, stafide, sirop de artar, vanilie, miez de nuca, nuca de cocos, anason stelat, cirese, capsune.

Perele pot fi combinate cu: migdalele, merele, caramelul, piureul de castane, ciocolata, ghimbirul, alunele de padure, miezul de nuca, vinul rosu, ceai negru sau earl grey, hibiscus, citrice.

Menta face echipa buna cu: busuiocul, piperul negru, grapefruitul, lamaia, rozmarinul, ciocolata, ciresele, kumquat, piersicile.

Ananasul poate fi combinat cu: fistic, caramel, nuca de cocos, miez de nuca, nuci macadamia, busuioc, citrice si orice alt fruct tropical.

Zmeura poate fi cusor combinata cu scortisoara, citricele, ghimbirul, lamaia, piersicile ori nectarinele, capsune, afine si alte fructe asemanatoare, rubarba, cimbrisor, vanilie, ciocolata alba sau neagra, crema de branza, iaurt.

Capsunele pot fi combinate cu: ciocolata alba si neagra, alune, migdale, nuci, nuca de cocos, banane, mere, citrice, miere, vanilie, piper.

Rubarba poate fi combinata cu: capsune, zmeura, mere, pere, citrice, ghimbir, nectarine sau piersici.

Apa de trandafir (sau dulceata) poate fi combinata cu: zmeura, cardamom, iasomie, migdale, fistic, nuca de cocos, crema de branza sau alte lactate, miez de nuca, sofran. In aceeasi categorie intra si apa de portocale.

Sofranul, cel mai scump condiment din lume, face casa buna cu: migdale, mere, pere, citrice, miere, fistic, nuci, scortisoara, rozmarin.

Miezul de nuca, poate fi combinat cu: mere, pere, banane, caramel, ciocolata, scortisoara, nectarine, piersici, prune, rom, vanilie, diverse fructe uscate, visine. In aceeasi categorie intra si alunele de padure ori nucile pecan.

Merisoarele pot fi combinate cu: migdale, mere, caise, branzeturi, scortisoara, cognac, ghimbir, alune de padure, miere, piersici, stafide, gutui, sare, cimbru, zahar brun, melasa, pere, Grand Marnier, portocale, lamai, lime, fulgi de ovaz.

Coriandru poate fi combinat cu: mere, anason stelat, cardamom, morcov, piper, nuca de cocos, citrice, scortisoara, fenicul, fructe de toamna, ghimbir, grapefruit.

Cafeaua se combina cu: migdalele, amaretto, banana, anason stelat, bourbon, whisky, caramel, cardamom, nuca de cocos, ciocolata, vanilie, lamaie, lime, fructe uleioase, sirop de artar, nucsoara, fulgi de ovaz, portocale, crema de branza, rom, stafide, pere, nuci pecan.

Share This Post :

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comentariu:
Type Code