Cu ce te putem ajuta?
CakeMasters

Rasfoieste colectia noastra de

DUIURI

duiuri.jpg

Zmeura marunta liofilizata 2-8mm 100g

53,00 lei

Imagini cu caracter informativ!

Cantitate
In stoc

245 Produse
VIA-18881413

Ingrediente: 100% zmeura

A se pastra la loc uscat si racoros

Valori nutritionale: valoare energetica :1463kj/350kcal, Lipide:1g din care acizi grasi saturati 0.g,Glucide:70g din care zaharuri 46g, Proteine:4g, Sare:0.01g, Fibre:21g

Cantitate neta: 100g

Produs natural fara aditivi. Este obtinut din zmeura, deshidratata prin sublimare, in acest fel, fructul isi pastreaza culoarea, gustul si mirosul. Poate fi utilizat ca atare, sau, rehidratat in deserturi, inghetata, bauturi calde si reci, patiserie, etc.Granulele de zmeura deshidratată sunt ideale pentru crearea unor deserturi exceptionale. Se pot utiliza in prepararea blaturilor, a cremelor , a batoanelor cu cereale, a umpluturilor de praline, a înghețatei,pentru decor etc.100g de granule de zmeură reprezinta echivalentul a aproximativ 270 g de fruct proaspăt.

Liofilizarea este un procedeu de conservare, constand din sublimarea apei cu ajutorul vidului. Avantajul acestei metode este faptul ca fructele isi pastreaza toate proprietatile nutritive.

Recomandam sa fie consumat de catre copii de peste 1 an.

A se pastra la loc uscat, racoros si ferit de razele soarelui.

      1. Ce este liofilizarea?

Liofilizarea este  procesul  prin care fructele sunt inghetate, apoi, la presiune ridicata se extrage apa, obtinandu-se astfel  un fruct “stors” de apa, dar cu toate valorile nutritive intacte. Cel mai mare specialist fitoterapeut roman (Dr. Ovidiu Bojor) descria fructele liofilizate ca fiind singurele care isi pastreaza „sangele”, chiar si dupa ce au fost conservate.

La contactul cu alte alimente lichide (iaurt, lapte,apa,suc de fructe, etc), fructul revine la forma initiala, pastrandu-se toate elementele nutritive intacte.

     2. De cand exista acest procedeu si cine il foloseste azi?

Primele consemnari ale acestui procedeu de conservare sunt din vremea incasilor. Temperaturile montane scazute inghetau alimentele, iar continutul lor de apa se evapora usor in conditiile presiunii scazute, caracteristice marilor inaltimi terestre. Acum, acest procedeu este folosit in:

Industria alimentara (mancare pt astronauti, in expeditiile montane, de catre cei care vor o alimentatie sanatoasa pe tot parcursul anului);

Industria farmaceutica;

conservarea specimenelor animale pentru muzee

restaurarea documentelor sau a altor materiale distruse de apa.

       3. Care sunt beneficiile fructelor liofilizate?

Pe langa faptul ca-si pastreaza toate elementele nutritive intacte, sunt singurele alimente conservate care intrunesc cele mai exigente pretentii, la un loc:

Zero alergeni (gluten, soia, nuci, lactoza…);

Raw;

Vegane;

Fara conservanti;

Fara coloranti;

Fara aditivi;

Fara zahar;

Fara sulfiti;

Fara organisme modificate genetic;

Neiradiate;

Zero materie prima din China;

Fara ingrediente ascunse;

Conditii de depozitare nerestrictive;

Durata de viata lunga, chiar si dupa desfacere;

Usor de transportat.

       4. De ce fructe liofilizate si nu confiate, sau inghetate?

Fructele liofilizate sunt superioare:

fructelor confiate, deoarece nu contin zahar in exces, nu sunt bogate in carbohidrati si nu au un adaos mare de calorii;

fructelor uscate, deoarece nu sunt pierdute valorile nutritive, nu contin coloranti si aditivi care imbogatesc aspectul fructului;

fructelor inghetate, deoarece nu contin apa in exces si pot fi pastrate oriunde (nu doar la congelator);

     5. Cum le consumam?

Ca atare. Desfaceti punga si veti manca cel mai gustos si sanatos snack inventat pana in prezent. Ideal intre mese sau ca si inlocuitor al “rontaielii” de la birou.

In combinatie cu alte alimente, cum ar fi: iaurt, muesli, suc de fructe, smoothie…

Iata propunerea noastra pentru un mic-dejun sau cina sanatoase: 1 pahar iaurt (150gr), 1 lingurita miere, 10 gr nuci sau migdale, 5 gr mix de fructe liofilizate (zmeura, affine, capsune, coacaze negre si merisoare). Se amesteca ingredientele si gata masa. Sanatoasa si cu putine calorii. Se pot ajusta proportiile dupa gust.

Pentru obtinerea altor alimente: tarte, ciocolata, placinte, shake-uri cu lapte, salate de fructe, etc

      6.  De ce au gramajul asa mic?

Deoarece pentru obtinerea unui gram de fruct liofilizat este nevoie de 7-12 ori mai multa cantitate de fruct proaspat.

       7. De ce sunt asa usoare?

Sunt mai usoare pentru ca apa este eliminata in proportie de 98%. 

Greutate
100g
VIA-18881413
245 Produse
Comentarii (0)