Isomalt
Ce este asta?
Isomalt, denumit și palatinit (izomaltitol), este un carbohidrat cu conținut scăzut de calorii, care este prezent în mod natural în mierea de albine și plantele care conțin zahăr, cum ar fi trestia, sfeclă roșie și altele. Acest înlocuitor de zahăr are un gust similar cu zaharoza și arată ca zahărul granulat: aceleași particule cristaline albe, inodore, ușor solubile în apă.
Când a apărut?
La sfârșitul anilor 50 ai secolului trecut, un produs secundar de producție, cum fi izomaltitul, a fost descoperit la Stodola în procesul producției dextranilor (polizaharidelor) din zaharoză. În 1990, acest îndulcitor a fost recunoscut și aprobat pentru utilizare în Statele Unite. Apoi, siguranța și posibilitatea utilizării zilnice au fost confirmate de Comitetul mixt al experților pentru aditivii alimentari al OMS și de Comitetul științific al alimentației al CEE (Comitetul științific pentru produsele comunitare). După aceasta, majoritatea țărilor au început utilizatea lui pe scară largă în domeniul produselor alimentare și farmacologice.
Subcategorii